eur:
394.04
usd:
368.35
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Fokozza a légicsapásokat Izrael

Izraeli sajtóértesülés szerint a Libanon elleni légi csapások fokozását tervezi az izraeli kormány. Hajnalban az izraeli hadsereg ismét bombázta az egyik libanoni támaszpontot.

A katonai rádió beszámolója szerint Ehud Olmert miniszterelnök belső kabinetje ezekben az órákban dönt arról, hogyan folytassák az offenzívát a kilenc katona szerdai elvesztése után.

Csütörtök hajnalban az izraeli hadsereg újabb légi és tüzérségi csapásokat mért Libanonra.

Helyi sajtóértesülések szerint a bombázások célpontja a libanoni hadsereg egyik támaszpontja volt; emellett távközlési antennák, továbbá gyógyszert és élelmiszert szállító teherautók is megsemmisültek, legkevesebb két ember meghalt.

Izrael azzal vádolta meg Libanon keleti szomszédját, Szíriát, hogy fegyvereket szállít a Hezbollah síita szervezetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×