INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Már két erdélyi településen rendeltek el vesztegzárat

Infostart / InfoRádió
Romániában 18 településen a madárinfluenza H5-ös vírusát mutatták ki a vizsgálatok, 23 városban a gyorstesztek alapján csak valószínűsítik a fertőzést.

Az InfoRádió tudósítója beszámolt arról, hogy 29 napos vizsgálati fogságban van annak a feketehalmi baromfifeldogozónak az adminisztrátora, akit csütörtökön vettek őrizetbe.

A másik cég tulajdonosának és adminisztrárorának, valamint a térséghárom állatorvosának vizsgálati fogságáról ma dönt a bíróság.

Azzal gyanúsítják őket, hogy iratok és állatorvosi vizsgálat nélkül adtak el fertőzött baromfit, és a tömeges baromfipusztulást nem jelentették a hatóságoknak.

A román hatóságok tájékoztatása szerint a fertőzések több mint felét Brassó megyében fedezték fel, ahol két város - Fogaras és Feketehalom - teljes vesztegzár alatt van.

Hat másik megyében is kimutatták a betegséget, a bukaresti szaklaboratórium valamennyi esetben megerősítette a fertőzést.

A bukaresti járványtani intézet tájékoztatása szerint többen influenzás tünetekkel jelentek meg a rendeléseken, de csak egy másfél éves feketehalmi gyermek esetében áll fenn a fertőzöttség veszélye.


A címlapról ajánljuk