eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Dagad a korrupciós botrány

Az Európai Parlament nem fogadta el saját, 2004-es költségvetési végrehajtásáról szóló jelentését. A képviselők szinte egyhangúlag leszavazták a dokumentumot a nemrég kirobbant botrány miatt, amely szerint lehetséges, hogy a testület már évtizedek óta szabálytalanul bérli az épületeit.

Az EP költségvetési ellenőrző bizottságának fél éve van arra, hogy kivizsgálja az ügyet - mondta el az InfoRádióban a testület szocialista elnöke.

Fazakas Szabolcs elmondta: felszólítják a parlament adminisztrációját, hogy adják át a bérlésről szóló szerződéseket.

A parlament Brüsszelben és Strasbourgban ülésezik, és Luxemburgban is vannak adminisztratív épületei. Nemrég felvetődött, hogy a testületnek egy városban kellene koncentrálódnia, hiszen így akár az útiköltségen is jelentős összeget spórolna meg az unió.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×