eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Felhasználják a tanításban a foci-világbajnokságot

Argentína egyes tartományaiban a futball világbajnokság idejére engedélyezték, hogy a gyerekek az osztálytermekben, tanítási idő alatt is nézhessék nemzeti válogatottjuk meccseit. Bár sok kritika is érte a döntést, az illetékesek szerint nincs túl sok választásuk, ha nem akarják, hogy a gyerekek a vb-meccsek miatt lógjanak az iskolából.

Eddig az argentin főváros, Buenos Aires, valamint Cordoba és Mendoza tartományok oktatási vezetői döntöttek úgy: megengedik, hogy a középiskolai diákok tanítási időben az iskolában nézzék a világbajnokság argentin meccseit.

"A józan ész diktálta a döntést" - mondja Amelia Lopez, Cordoba oktatási vezetője, hozzátéve, hogy az argentin gyerekeket szinte megőrjíti a világbajnokság. "Milyen választásunk lett volna? Arra ösztönözzük őket, hogy lógjanak az iskolából?" - fogalmazott Amelia Lopez.

Bár a sajtóban is érte kritika a lépést, szégyennek nevezve, hogy a focit a tanulás elé helyezik az iskolák, az ország oktatási minisztere szerint akár még oktatási eszközként is lehet használni a világbajnokságot.

Egyetért ezzel José Maria Tessa, az argentin tanár-szakszervezet vezetője is, aki szerint a világbajnokság segítségével érdekesebbé lehet tenni a földrajz és történelem órákat, és a sportesemény jó alkalmat adhat a nemzetközi kapcsolatok és a különböző kultúrák bemutatására.

A gólátlagok, pontok és helyezések pedig a matematika órákba hozhatnak egy kis izgalmat.

Az argentin oktatási minisztérium külön kiadvánnyal is segíti a tanárokat abban, hogy miként tervezzék a világbajnokság köré óráikat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×