eur:
391.09
usd:
359.41
bux:
72710.56
2024. július 19. péntek Emília

Irán holokauszt-konferenciát rendezne

Irán ragaszkodik ahhoz, hogy konferenciát rendezzen a holokauszt témájáról - közölte a teheráni külügyi szóvivő. Hamid Reza Aszefi azt mondta: van néhány megválaszolatlan kérdés a holokauszt áldozatainak tényleges számával összefüggésben, és ezeket meg kellene vitatni.

Az iráni külügyminisztérium nemrég jelentette be a tavaszra tervezett tudományos szeminárium megrendezését. A nyugati országok elítélték a kezdeményezést.

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök tavaly decemberben nemzetközi botrányt keltett azzal, hogy több beszédében is tagadta a holokausztot, és úgy fogalmazott: az a zsidók és a nyugatiak által kitalált legenda.

A náci Németország a II. világháború alatt módszeresen legyilkolt hatmillió zsidót és még több millió embert, köztük lengyeleket, cigányokat és a náci rezsim politikai ellenfeleit.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×