eur:
391.09
usd:
359.41
bux:
72710.56
2024. július 19. péntek Emília

Cipruson is felbukkant a madárinfluenza

Ciprus északi, török részén a madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1-es vírusát azonosították a hatóságok elhullott háziszárnyasokban. A nemzetközileg el nem ismert Észak-Ciprusi Török Köztársaság hatóságai az érintett települést vesztegzár alá vonták, és elpusztítottak mintegy 1500 baromfit.

Az Európai Unió megtiltotta az élő állatok és az állati termékek behozatalát Észak-Ciprusról és jelezte, hogy kész szakértőket küldeni a térségbe. A szigetrészen első ízben bukkant fel a vírus.

Ciprus 75 kilométernyire fekszik Törökországtól, ahol négy ember halálát okozta a madárinfluenza.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×