eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Terrorfenyegetés miatt bezért a malajziai amerikai külképviselet

Terrorfenyegetés miatt bezárták az Egyesült Államok nagykövetségét Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban. Az intézmény legközelebb kedden nyithat ki.

A képviselet szóvivője elmondta, hogy értesüléseik szerint veszély fenyegeti a követséget. Kathryn Taylor részleteket nem közölt.

Utoljára 2004 szeptemberében zárt be rövidebb időre az amerikai nagykövetség, miután az épületben gyanús anyagot találtak egy borítékban. A vizsgálatok végül nem mutattak ki mérgező anyagot.

Idén októberben sárga, olajos folyadékot tartalmazó csomagot kézbesítettek az ausztrál, az amerikai, a brit, a kanadai, a német és az orosz képviseletre. Szakértők szerint a csomag feladói csak pánikot akartak kelteni, és valószínűleg nem álltak kapcsolatban ismert terroristacsoportokkal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×