eur:
392.88
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Nyomkövető németországi muszlim szélsőségeseknek?

Elektronikus nyomkövető viselésére kötelezné a Németországban élő, szélsőséges beállítottságú muzulmánokat Alsó-Szászország belügyminisztere.

Uwe Schünemann szerint az elektronikus nyomkövető viselete nem alkotmányellenes, viszont lehetővé teszi a hatóságoknak azoknak az ellenőrzését, akikről tudják, hogy az Al-Kaida valamelyik táborában harci kiképzésben részesültek vagy gyűlöletbeszédekkel izgattak másként gondolkodók ellen - jelentette az InfoRádió helyi tudósítója.

A tartományi belügyminiszter szerint így azokat a szélsőségeseket is nyomon tudnák követni, akik nem kaptak az országban menedékjogot, de nem is toloncolhatják ki őket, mert hazájukban esetleg megtorlás vagy kínzás vár rájuk.

Uwe Schünemann hozzátette: javaslatát a tartományi belügyminiszterek többsége helyesli, ezért feltételezhető, hogy mintegy körülbelül háromezer, szélsőséges nézeteket valló muszlim számára kötelezővé teszik az elektronikus nyomkövető viselését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
×
×
×
×