eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A brit hatóságok több terrorakciót akadályoztak meg július óta

A Scotland Yard vezetője szerint a brit hatóságok több terrorakciót is megakadályoztak a júliusi londoni öngyilkos merényletek után.

Sir Ian Blair a BBC rádiónak részletek közlése nélkül annyit mondott, hogy a rendőrség három terrorista összeesküvést leplezett le.

A főparancsnok hozzátette: a terrorellenes hatóságok jelenleg 75 százalékkal több műveletet hajtanak végre, mint a júliusi támadások előtt.

Július 7-én négy öngyilkos merénylő hátizsákba rejtett pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon. A terrortámadásnak 52 halálos áldozata volt.

Két héttel később négy muzulmán szélsőséges hasonló robbantássorozatot kísérelt meg, az ő bombáik azonban nem léptek működésbe.

Közben Spanyolországban őrizetbe vettek egy fehérorosz állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy iszlám terrorszervezetekkel áll kapcsolatban.

Andrej Misjurán kívül a spanyol hatóságok letartóztattak nyolc marokkói, valamint egy-egy iraki, szaúd-arábiai, egyiptomi, ghánai, francia és spanyol állampolgárt.

Azzal gyanúsítják őket, hogy harcosokat toboroztak és készítettek fel az iraki felkelésben való részvételre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×