eur:
394.31
usd:
369.91
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ellenzéki támogatást kért az osztrák kancellár

Ausztriában az ellenzéki pártok támogatását kérte az osztrák uniós elnökség munkájához a kancellár. Wolfgang Schüssel a bécsi parlamentben ismertette kormánya nyilatkozatát, amelyben felsorolta a január 1-jével kezdődő időszak legfontosabb feladatait.

Wolfgang Schüssel néppárti kancellár óvott az elnökséggel kapcsolatos túlzott várakozásoktól, szerinte ugyanis a hat hónapig tartó elnökség nem olyan időszak, amikor "totálisan fel lehet túrni Európát", de hozzáfűzte, hogy Bécs "derék közbenjárói és közvetítői" szerepre törekszik.

Wolfgang Schüssel az Ausztria előtt álló legfontosabb feladatok közé sorolta a 2007 és 2013 közötti időszakra szóló pénzügyi keretek meghatározását az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban.

Az osztrák elnökség rendezi meg tavasszal a növekedésről és foglalkoztatásról szóló csúcsértekezletet, és ki kell dolgoznia egy új uniós kutatási keretprogramot.

Ausztriára hárul az unió alkotmányáról szóló vita továbbvitele is.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×