eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Osztrák-magyar kormányülés

Közös kormányülésre ült össze az osztrák és a magyar kormány Bécsben. A kétórásra tervezett tanácskozáson a Wolfgang Schüssel vezette kabinet 10 és a Gyurcsány Ferenc irányította kormány 17 tagja vesz részt.

A találkozónak külön jelentőséget ad, hogy januártól Ausztria veszi át az Európai Unió soros elnöki tisztét.

A megbeszélésen a két kabinet tagjai nyilatkozatot fogadnak el a kétoldalú együttműködés bővítéséről és a hasonló jellegű megbeszélések rendszeressé tételéről.

Megerősítik a Regionális Koordinációs Fórum folyatása melletti elkötelezettségüket, és megállapodnak a turisztikai határátkelők számának a növeléséről, valamint a határokon átnyúló rendőri együttműködés erősítéséről.

Az ülés napirendjén nem szerepel az osztrák munkaerőpiac korlátlan megnyitása a magyar munkavállalók előtt, de szó lesz az ingázók és a gyakornokok munkavállalására megadott osztrák keret bővítéséről.

Az osztrák lapok kritikusan vezették fel a közös kormányülést. A Wiener Zeitung magyar szakértőkre hivatkozva például azt írta: Gyurcsány Ferenc külföldi szerepléseivel is a magyar választóknál akar jó pontokat szerezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×