INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

Osztrák-magyar kormányülés

Infostart

Közös kormányülésre ült össze az osztrák és a magyar kormány Bécsben. A kétórásra tervezett tanácskozáson a Wolfgang Schüssel vezette kabinet 10 és a Gyurcsány Ferenc irányította kormány 17 tagja vesz részt.

A találkozónak külön jelentőséget ad, hogy januártól Ausztria veszi át az Európai Unió soros elnöki tisztét.

A megbeszélésen a két kabinet tagjai nyilatkozatot fogadnak el a kétoldalú együttműködés bővítéséről és a hasonló jellegű megbeszélések rendszeressé tételéről.

Megerősítik a Regionális Koordinációs Fórum folyatása melletti elkötelezettségüket, és megállapodnak a turisztikai határátkelők számának a növeléséről, valamint a határokon átnyúló rendőri együttműködés erősítéséről.

Az ülés napirendjén nem szerepel az osztrák munkaerőpiac korlátlan megnyitása a magyar munkavállalók előtt, de szó lesz az ingázók és a gyakornokok munkavállalására megadott osztrák keret bővítéséről.

Az osztrák lapok kritikusan vezették fel a közös kormányülést. A Wiener Zeitung magyar szakértőkre hivatkozva például azt írta: Gyurcsány Ferenc külföldi szerepléseivel is a magyar választóknál akar jó pontokat szerezni.

Kapcsolódó hang

Kormányülés-elõzetes és lapszemle Bécsbõl
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018