eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bush: a terrorizmus legyőzéséig maradunk Irakban

Az amerikai hadsereg addig nem vonul ki Irakból, amíg le nem győzik a terrorizmust a közép-keleti országban. Ezt az Egyesült Államok elnöke jelentette ki vasárnap esti beszédében, a Fehér Házban.

George Bush amerikai elnök azt mondta: az idő előtti visszavonulás az Egyesült Államok szavahihetőségét csorbítaná a világon. Hozzátette: a csütörtöki választással az alkotmányos demokrácia bontakozik ki Irakban. George Bush szerint az amerikai csapatok eddigi iraki tevékenysége nem kudarc.

"Én nem hiszem ezt. Katonai vezetőink sem. A katonáink sem hiszik, hogy Amerika vereséget szenvedett volna, noha ők viselik a terhet és hozzák meg az áldozatokat. Még a terroristák sem hiszik ezt. Üzenetváltásaikból tudjuk, úgy érzik, szorul a hurok, és félnek a demokratikus Irak felemelkedésétől" - mondta az elnök.

Az elnök most beszélt először a washingtoni Fehér Ház Ovális Irodájából azóta, hogy ugyanott 2003. március 20-án bejelentette az Irak elleni invázió elindítását. Irakban 2156 amerikai katona halt meg a háború kezdete óta.

A Gallup közvélemény-kutató múlt heti felmérése szerint az amerikaiak 58 százaléka nem hisz abban, hogy az elnöknek világos terve lenne a háború megnyerésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×