eur:
394.6
usd:
365.87
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Bagdad: két merénylet hat halott

Hat halálos áldozatot követelt az iraki fővárosban elkövetett két merénylet, ugyanakkor a fő célpontok (egy rendőrfőnök és Bagdad alkormányzója) megmenekültek.

Az első támadás célpontja az iraki főváros egyik déli negyedének rendőrfőnöke volt. Iszkán kerületben gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel, amikor az ezredes konvoja elhaladt mellette. Két ember meghalt, heten (köztük a rendőrfőnök is) megsebesültek.

Bagdad nyugati felében is merénylet történt, itt fegyveresek nyitottak tüzet a város alkormányzójára, amikor munkahelyére igyekezett. A támadásban négy ember vesztette életét, köztük az alkormányzó három testőre. A politikus megsebesült.

Bagdadban és egész Irakban csütörtöktől három napon át viszonylagos nyugalom volt a parlamenti választások miatt felvonultatott erős készültség miatt, de vasárnap már legalább 16-an vesztették életüket merényletekben.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Az utóbbi évek nagy sikereinek hatására megnőttek a szurkolói elvárások a magyar labdarúgó-válogatottal szemben, Svájc ellen azonban szembejött a fájdalmas valóság – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a helyén kell kezelni a magyar csapat Eb-szereplését, Marco Rossit pedig képesnek tartja arra, hogy újra nagy eredményeket érjen el.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×