eur:
388.37
usd:
360.29
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Törvény bünteti a tüntetést Fehéroroszországban

A fehérorosz felsőház úgy módosította az ország büntető törvénykönyvét, hogy az állam megakadályozhassa a tüntetéseket.

A parlament ezzel elérte, hogy Fehéroroszországban törvénytelenek legyenek az olyan megmozdulások, amelyek az ellenzéket több volt szovjet köztársaságban hatalomra juttatták.

Egyhangú döntéssel bűncselekménnyé nyilvánították az ország rágalmazását, és büntetésre számíthat az is, aki tömeges tüntetéseket pénzel vagy szervez, illetve be nem jegyzett szervezetekhez tartozik.

A módosított btk. szerint háromévi elzárással sújtható, ha valaki nemzetközi szervezetet vagy külföldi államot a fehérorosz belügyekbe való beavatkozásra szólít fel, illetve megsérti az ország biztonságát és területi épségét.

A törvény korábbi, alsóházi elfogadása után az Egyesült Államok és az Európai Unió élesen elítélte Fehéroroszországot az ellenzék jogainak újbóli korlátozásáért.

A módosítások azután lépnek életbe, hogy benyújtójuk, Alekszandr Lukasenko elnök aláírja a rendelkezéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

A Z generáció tagjai aktív pénzkeresők, adót fizetnek, lakbért, rezsit és tandíjat, mindeközben próbálnak megtakarítani, mégis úgy érzik, hogy nem eléggé tájékozottak a pénzügyi kérdésekben. Ez nem meglepő, mert a gazdasághoz kötődő egyetemi szakokon kívül sehol nem tanítják a pénzügyi ismereteket, a család idősebb tagjai pedig nem tudják érthetően átadni ezt a tudást, vagy akár ők maguk sincsenek tisztában alapvető gazdasági és pénzügyi fogalmakkal. A GEN Z Fest-en, május 9-én szakértők segítenek tisztázni a pénzügyi kérdéseket, legyen szó lakhatásról, vállalkozásról vagy befektetésről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×