INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Pokolgép robbant a pakisztáni-afgán határon

Infostart / InfoRádió
Legkevesebb tucatnyi ember vesztette életét, amikor robbanás történt a pakisztáni-afgán határon fekvő Dzsandola városában egy étteremben. Több mint negyvenen megsebesültek.

A környező épületekben is jelentős károkat okozó robbanás helyi idő szerint reggel nyolc óra tájban. A hatóságok egyelőre csak azt erősítették meg, hogy valószínűleg pokolgép robbant, de a terrorcselekményről egyelőre nincs pontosabb információjuk. A bazársoron két fegyverüzlet is található a robbanás körzetében, így az sem kizárt egyelőre, hogy baleset vagy hanyagság miatt a lőszerek és más veszélyes anyagok robbantak fel.

Dzsandola a törzsi területek alkotta Dél-Vazirisztánban fekszik, ahol rengeteg afgán menekülttábor létesült. A pakisztáni hatóságok már korábban döntöttek arról, hogy bezáratják az afgán menekültek összes táborát az afgán határ melletti törzsi területeken, s a táborok mintegy 105 ezer lakóját visszatoloncolják Afganisztánba.

A környéken sok a magas hegy, ezért a pakisztáni hatóságok és a nyugati titkosszolgálatok is azt feltételezik, hogy ezen a környéken bujkálnak az al-Kaida és más veszélyesnek tartott muzulmán szervezetek vezetői és harcosai.

A címlapról ajánljuk