eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pokolgép robbant a pakisztáni-afgán határon

Legkevesebb tucatnyi ember vesztette életét, amikor robbanás történt a pakisztáni-afgán határon fekvő Dzsandola városában egy étteremben. Több mint negyvenen megsebesültek.

A környező épületekben is jelentős károkat okozó robbanás helyi idő szerint reggel nyolc óra tájban. A hatóságok egyelőre csak azt erősítették meg, hogy valószínűleg pokolgép robbant, de a terrorcselekményről egyelőre nincs pontosabb információjuk. A bazársoron két fegyverüzlet is található a robbanás körzetében, így az sem kizárt egyelőre, hogy baleset vagy hanyagság miatt a lőszerek és más veszélyes anyagok robbantak fel.

Dzsandola a törzsi területek alkotta Dél-Vazirisztánban fekszik, ahol rengeteg afgán menekülttábor létesült. A pakisztáni hatóságok már korábban döntöttek arról, hogy bezáratják az afgán menekültek összes táborát az afgán határ melletti törzsi területeken, s a táborok mintegy 105 ezer lakóját visszatoloncolják Afganisztánba.

A környéken sok a magas hegy, ezért a pakisztáni hatóságok és a nyugati titkosszolgálatok is azt feltételezik, hogy ezen a környéken bujkálnak az al-Kaida és más veszélyesnek tartott muzulmán szervezetek vezetői és harcosai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×