eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) ellenőrzést tart 2022. március 17-én abban a nyíregyházi rendészeti központban, ahol a katasztrófavédelem és más állami szervek a nap 24 órájában koordinálják a menekültekkel kapcsolatos feladatokat. A központban nyomon követik, hová mennyi menekült érkezik pontosan, buszokat szerveznek és gondoskodnak arról, hogy mindenkinek jusson ellátás és szállás.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a határszemléről számolt be

A kormányfő szerint a koordináció jól működik.

Csütörtökön átlépi a 450 ezret a Magyarországra érkezett ukrajnai menekültek száma – mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban a miniszterelnök.

Orbán Viktor Pintér Sándor belügyminiszterrel végigjárta azokat az intézményeket, amelyek kulcsszerepet játszanak a menekültek ellátásában.

„Azt látom, hogy koordináció jól működik. A mostaninál nagyobb számú menekült koordinált elhelyezésére és ellátására is képesek vagyunk” – hangsúlyozta.

Köszönetet mondott a rendőröknek, a katasztrófavédelem munkatársainak és a kisvárdaiaknak.

Beszámolt arról, hogy a kisvárdai kórházat jelölték ki a beteg menekültek ellátására.

„Úgy látom, a következő hetekben is képesek leszünk arra, hogy minden bajba jutottnak segítséget nyújtsunk” – tette hozzá Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×