eur:
400.83
usd:
367.68
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén
Nyitókép: Pixabay

Közel 300 milliárd forintot különböző egyéb célokra költhettek el a rezsivédelmi alapból

A világpiaci energiaárak csökkenésének köszönhetően a rezsivédelemre szánt összeg egy részét lehetősége van a kormánynak máshová csoportosítani.

2282 milliárd forintot költött a kormány tavaly a Rezsivédelmi Alapból, az MNB elemzői szerint viszont ebből 298 milliárd forint olyan kifizetésekre ment, amelyeket "egyéb, nem feltétlenül rezsivédelmi célokra" csoportosítottak át - írja a Magyar Nemzeti Bank költségvetési jelentése alapján a Népszava.

Ez a rezsivédelemre szánt összeg 13 százalékát teszi ki.

Mint írják, az MNB azzal számol, hogy a kormány idén 996 milliárd forintot fog elkölteni a Rezsivédelmi Alapból, de ebből csak 689 milliárd forint megy a lakossági rezsitámogatásokra, a többit cégek, önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek kapják.

A Magyar Nemzeti Bank szerint továbbá év végéig marad még 129 milliárd forint a Rezsivédelmi Alapban, aminek "jelentős része feltehetően felhasználásra kerülhet, akár egyéb, nem rezsivédelmi célokra", azaz ezeket is fordíthatja másra a kormány.

Címlapról ajánljuk

A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet

Hétfőn először ült össze főváros Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottsága, amelynek ülésén úgy döntöttek, megvizsgálják, hogy a múlt héten nyilvánosságra került HÉV-vonalak ritkítása ügyében a főváros tudna-e segíteni a felszabaduló régi villamosaival.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, a Nasdaq húzza Amerikát

Új csúcson az S&P, a Nasdaq húzza Amerikát

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutatnak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indul a hét. Amerikában Colombus-nap miatt ugyan a New York-i Értéktőzsde és a Nasdaq is nyitva lesz ma, de a kötvénypiacok zárva lesznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 14. 18:52
×
×
×
×