eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Budapest, 2021. július 11. Az OTP Bank céglogója a Körössy Albert és Kiss Géza tervei alapján 1912-ben készült eklektikus stílusú, de a reneszánsz és az art deco formai elemeit is hordozó bankszékház, az egykoron a Magyar Agrár- és Járadékbank Részvénytársaság épületénak bejárata felett, a főváros V. kerületében a Nádor utcában. Az épület az OTP Bank székháza. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Az európai top 30-ban az OTP

A hazai pénzintézet már annyit ér, mint a holland ABN Amro, vagy a lengyel Santander.

Tizenöt százalékkal érnek többet az OTP-részvények, mint év elején, a pénteki kereskedés végén a bank részvénypiaci kapitalizációja meghaladta az 5000 milliárd forintot, sőt meg is fejelte azt további száz milliárddal – ez a kapitalizáció a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett összes társaságénak az egyharmada. Dollárban kifejezve a 14 milliárdot közelíti az OTP kapitalizációja, amellyel a globális rangsorban a 129., Európában pedig a 29 – írja a VG.

A magyar pénzintézet olyan versenytársakkal van egy szinten az európai rangsorban, mint a holland ABN Amro, a lengyel Santander Polska és az ír AIB Group. A következő lépés a valamivel 20 milliárd dollár alatt árazott bankok megközelítése lenne, ahol már tényleg nem akármilyen játékosok találhatók, a tőzsdei árfolyamok ide pozícionálják a PKO Bankot, a Commerzbankot és az Erstét – teszi hozzá a gazdasági lap, érdekességként azt is megjegyezve, hogy a piac az OTP-nél csupán két német pénzintézetet tart többre, a Commerzbankot és a Deutschét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×