eur:
387.04
usd:
356.83
bux:
68365.03
2024. május 23. csütörtök Dezső
Digital car speedometer on the black background
Nyitókép: antikainen/Getty Images

Ezeknek az autóknak tekerik vissza legtöbbször a kilométeróráját

Használt autó vásárlásakor mindig pislákol a gyanú: vajon a valós számot mutatja-e a kilométeróra?

A carVertical autóipari adatszolgáltató cég negyedik alkalommal végzett kutatást Magyarországon arról, mely márkáknál tekerik vissza leginkább a kilométerórát.

A listavezető a Porsche 911, a portálon ellenőrzött ilyen autók 12,05 százalékának visszatekerték a kilométeróráját - írja a hvg.hu.

A német sportkocsit követi a Jeep Grand Cherokee, az Audi A8, az Opel Vectra és a Mercedes-Benz CLS-Class. Összességében a portálon ellenőrzött autók 6,07 százalékánál tapasztalni ilyen csalást, és átlagosan 74 000 kilométert tekernek vissza az órán.

A carvertical arra is kitér, hogy Magyarországon a 20 leggyakrabban visszatekert kilométerórájú autóból 10 prémium járműnek számít. Ennek oka nyilván a drágább autókon elérhető nagyobb haszon, amiért már érdemes kockáztatni.

Megjegyzik azt is, hogy sok esetben a modernebb, digitális kilométer-számlálók még könnyebben is manipulálhatók, hiszen nem kell akkora fizikai beavatkozás a csaláshoz, mint a régi műszereknél.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
MNB: csak a lakossági hitelezés indult be, a vállalati még nem

MNB: csak a lakossági hitelezés indult be, a vállalati még nem

A hitelintézetek vállalati hitelállománya 2,5 százalékkal, háztartási hitelállománya 4,2 százalékkal bővült éves alapon 2024. március végéig – írja friss Hitelezési folyamatok kiadványában az MNB.  Az új vállalati hitelkihelyezések volumene 2024 első negyedévében érdemben elmaradt a 2023. első negyedévi szinttől, a háztartásokkal kötött hitelszerződéseinek értéke viszont 71 százalékkal növekedett, ezen belül a lakáscélú hitelszerződések értéke több mint duplázódott (130 százalékos bővülés). A Hitelezési felmérés alapján a bankok a vállalati hitelek esetében érdemi keresletváltozást még nem tapasztaltak, a lakossági hiteleknél viszont a kereslet élénküléséről számoltak be, és a többség ennek erősödését várja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 23. 08:56
×
×
×
×