eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Egy érdeklődő a Libri Könyvpalotában 2015. október 10-én, a harmadik Olvasás éjszakáján. Az esemény elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Vezetőváltás a Libri-Bookline élén

Közzétette 2023-as pénzügyi beszámolóját a Libri. A vállalat személyi változásokkal kapcsolatos hírt is bejelentett: a cégcsoport új elnöke Starcz Ákos eddigi igazgatósági tag lesz.

Eredményes évet zárt a Libri, a fokozódó piaci kihívásokra új stratégiával reagál a könyvpiac legnagyobb cégcsoportja - tudta meg az Infostart.

Ami a részleteket illeti, elkészült a Libri csoport 2023-as pénzügyi beszámolója, mely szerint mind a könyvkereskedelmi, mind a könyvkiadói leányvállalatok jelentős növekedést értek el a megelőző évhez képest.

A Libri Magyarország piacvezető könyvkereskedőjeként 55 üzletből álló bolthálózatában és webáruházában több mint 80 000 cím található, a szerteágazó kínálat a lehető legszélesebb közönséget szolgálja ki. A 2023-as évben forgalma meghaladta a 30 milliárd forintot, adózott eredménye 1,25 milliárd forint.

A Libri Kiadói csoport tavaly szintén kiemelkedő évet tudhatott magáénak, olyan sikerkönyvekkel, mint például Karikó Katalin és Elon Musk életrajzi kötetei. Éves árbevétele 14 százalékkal növekedett, adózott eredménye így 643 millió forint.


A Libri felismerve az új piaci és társadalmi kihívásokat, valamint a digitalizációval jelentősen megváltozó kiskereskedelmi piac lehetőségeit frissítette a középtávra kitekintő vállalati stratégiáját is. A cégcsoport a jövőben is meg kívánja őrizni, és tovább szeretné erősíteni a hazai piacvezető szerepét, azonban az új növekedési stratégiája már kiterjed a hazai és nemzetközi piacokra is. A vállalat víziója, hogy 2030-ra a közép-kelet-európai régió kulturális és szórakoztatóiparának több szegmensében is meghatározó szereplő legyen.

A vállalat új stratégiájának kidolgozásáért és megvalósításáért a cégcsoport menedzsmentje felel majd, de ezzel párhuzamosan átalakul a cégcsoport igazgatósága is. A tervek szerint a jövőben az igazgatóság aktívabb szerepet vállal a stratégai kérdésekben és a menedzsment támogatásában. Az új elnök Starcz Ákos eddigi igazgatósági tag lesz, aki korábban már volt a cégcsoport vezérigazgatója, jelenleg az Indamedia csoport igazgatója, az Index vezérigazgatója.

A Libri csoport igazgatósága a közeljövőben új vezérigazgatót is kinevez Köbli Gyula személyében. Az új vezető szintén nem ismeretlen a vállalatnál, hiszen 2017-2021 között gazdasági igazgatóként már tagja volt a vezetőségnek.

Kovács Péter Tamás leköszönő vezérigazgató szerződése lejártával távozik a pozícióból. Vezetése alatt indult a Libri és a Bookline fúziója 2013-ban.

Szalai Zoltán, a Libri többségi tulajdonosának, a Mathias Corvinus Collegiumnak a főigazgatója a továbbiakban – hagyományos tulajdonosi szerepben – a felügyelőbizottság elnökeként támogatja a vállalatcsoport munkáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×