eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A BMW végre megmutatta, milyen autókat készít majd Debrecenben

2025 második felében a most bemutatott Neue Klasse X koncepciójármű szériaváltozatával indul be a gyártás a debreceni BMW-üzemben.

Újabb tanulmányautót mutatott be a BMW: a Vision Neue Klasse X azt vetíti előre, milyenek lesznek a márka debreceni gyárában készülő autók – írja az Origo.

A 2023-ban bemutatott Vision Neue Klasse után ezúttal a Vision Neue Klasse X névre keresztelt koncepció első ízben enged betekintést az azonos nevű modellgeneráció SAV (Sports Activity Vehicle) karosszériaváltozatába, egyszersmind azt is megmutatja, hogy milyen autók készülnek majd a márka új debreceni gyárában.

A Neue Klasse elnevezés nem csupán egyetlen új autót jelöl a BMW jövőbeni elektromosautó-kínálatában, hanem egy teljes családot, amely vadonatúj műszaki alapon kínál a márka jelenleg kapható villanyautóinál nagyobb hatótávot és gyorsabb töltést. A Neue Klasse család tagjait elsőként Debrecenben szerelik majd össze, várhatóan már 2025-től.

Az új tanulmányba a BMW hatodik generációs eDrive hajtásrendszere került. Látványos újítás a többfunkciós gombokkal ellátott, újratervezett kormánykerék, illetve a szélvédő teljes szélességében vetítő BMW Panoramic Vision.

A Neue Klasse családban a BMW 800 voltos rendszerre áll át, így az autók mindössze tízperces töltésével akár 300 kilométeres hatótávolság nyerhető. Az új elektromos autógeneráció tagjairól később tesznek közzé pontosabb és részletesebb műszaki adatokat.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×