eur:
387.32
usd:
356.86
bux:
66297.25
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Close up of a womans hand paying with her smartphone in a cafe, scan and pay a bill on a card machine making a quick and easy contactless payment. NFC technology, tap and go concept
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Váratlan fordulat a mobiltelefonoknál

Az okostelefonok globális eladása 5 százalékkal nőtt októberben az előző év azonos időszakához képest, elsősorban a Közel-Keleten és Afrikában tapasztalható élénkülő keresletnek és a Huawei erős kínai értékesítésének a hatására - áll a Counterpoint Research piackutató cég honlapjára felkerült jelentésben.

Az idei harmadik negyedévben a dél-koreai Samsung 20 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a globális okostelefon-piacon. Az Apple Inc. a második helyen állt 16 százalékkal, ami azonban gyengébb a második negyedévi 17 százaléknál.

A következő három helyen kínai cégek állnak. A harmadik helyen az OPPO és a Xiaomi, egyaránt 14 százalékkal, az előbbi a második negyedévben 10 százalék piaci részesedéssel rendelkezett, az utóbbi 12 százalékossal. Az ötödik a vivo, piaci részesedése a második negyedévi 8 százalékról 7 százalékra csökkent a harmadik negyedévben.

Ezt megelőzően az eladások 27 hónapon át csökkentek.

Minden más okostelefon-gyártó együttes piaci részesedése 29 százalék volt a harmadik negyedévben, kisebb a második negyedévi 33 százaléknál.

Címlapról ajánljuk
Julian Assange felesége: az én férjemet még meg lehet menteni

Tudósítónktól
Julian Assange felesége: az én férjemet még meg lehet menteni

„Navalnijt már nem lehet megmenteni, de az én férjemet még igen” – ezt mondta Julian Assange felesége. A WikiLeaks alapítója szerdán tett egy utolsó kísérletet, hogy megakadályozza kiadatását az Egyesült Államoknak, ahol 175 év börtönt is kaphat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×