eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

A várható árakról nyilatkoztak a boltok a túró rudi áfacsökkentése előtt

Csökkentik a túró rudi áfáját. A kérdés az, hogy a boltokban lesz-e árcsökkennés.

A Portfolio megkérdezte a két legnagyobb gyártót, a Pöttyöst gyártó FrieslandCampina Hungária Zrt.-t és a Bonafarm Csoporthoz tartozó Sole-Mizo Zrt.-t, hogy lesz-e tényleges árcsökkenés a boltokban.

Előbbi azt közölte, hogy üdvözli a kormány áfacsökkentési javaslatát, amely nagy segítség lesz a magyar háztartások 70 százalékának. Az árra vonatkozó válaszuk: a termelési költség változásairól és az átadási árainkat befolyásoló hatásairól jelen pillanatban nem tudunk előrejelzéseket adni.

A Sole-Mizo Zrt. ennél sokkal egyértelműbben fogalmazott és azt írta lapok kérdésére, hogy a várható túró rudi áfacsökkentéssel összefüggésben nem tervezi a nettó átadási árainak változtatását.

A Sole-Mizo hangsúlyozza ugyanakkor, hogy amennyiben a piaci folyamatok azt szükségessé teszik, 2024-ben sor kerülhet az átadási árak módosítására.

A kereskedelmi láncok közül csak néhány válaszolt.

  • Auchan: "ha a beszerzési árak lejjebb mennek, azonnal érvényesítik a fogyasztói árakban" és azt is írták, hogy "az áfacsökkentés mértékét biztosan követni fogjuk, így forgalomnövekedésre is számítunk"
  • Tesco: "természetesen továbbadják az áfacsökkentést".
  • Penny: "a saját márkás Sissy Rudi termékének áfatartalma már a túró rudira vonatkozó jogszabály megjelenése előtt is a 18 százalékos kategóriában volt, ahogyan néhány márkázott árucikket szintén az alacsonyabb forgalmiadó-kategóriában kínáltak.
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×