eur:
390.54
usd:
364.23
bux:
68269.56
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Richard Yu, a Huawei kínai távközlési vállalat fogyasztói üzletágának vezetője beszél a cég újdonságait bemutató előadáson Münchenben 2019. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

Fura fordulat látszik az okostelefonok világában Kínában

Egy év alatt 6,3 százalékkal csökkent az eladás. "Van épp elég a kihívásokból."

Kínában 67,1 millió okostelefont értékesítettek az idei harmadik negyedévben, ami 6,3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál - áll az International Data Corporation (IDC) honlapjára felkerült jelentésben.

Az amerikai kutatócég szerint a piac ezzel már elérte a mélypontot. Will Wong, az IDC egyik vezetője azt mondta, hogy "a kínai piacon a várakozások szerint több mint két év után először bővül az értékesítés éves szinten a folyó negyedik negyedévben elsősorban a megnövekedett versenynek köszönhetően, ami lejjebb viszi az árakat".

Ugyanakkor rámutatott arra is, hogy "továbbra is van épp elég a kihívásokból, részben mert a kínai fogyasztók gyakorlatiasabbá váltak, és már nem félnek annyira lemaradni az új termékekről, mint a koronavírus-járvány előtt".

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×