eur:
390.47
usd:
364.17
bux:
68385.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Jönnek az albánok és elveszik a magyar pékektől a kenyerüket

A Magyar Pékszövetség elnöke a magyar sütőipari cégek számára nagyon kedvezőtlen az albán pékségek megjelenése. Septe József erről a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában beszélt.

A szakember elmondása szerint ezek a vállalkozások minimális tőkebefektetéssel, bérelt helyiségekben, bérelt eszközöket alkalmaznak, bérelt berendezéssel. A munkaügyi szabályok megkerüléséről már nem is beszélve.

Szavait az interjú alapján a Sokszínű Vidék ismerteti. Szó esett a higiéniáról is, "amellyel szintén sok a probléma, ugyanis ezek a vállalkozások elég lazán kezelik ezt a kérdést, ráadásul az alapanyaguk sem túlságosan minőségi. Vagyis

kevés féle tésztával dolgoznak, amiből sokféle terméket állítanak elő, ám ezek a tészták a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak egyáltalán nem felelnek meg."

„Gyakorlatilag ezeknek a termékeknek a gyártását nem lenne szabad végezniük ezeknek a cégeknek” – magyarázta a pékszövetség elnöke.

„Azt látjuk, hogy ezzel a magyar sütőipari vállalkozásoknak nagyon nagy kárt okoznak” – mondta Septe József, aki úgy tudja, a hazánkban működő 4-500 albán pékség közül nagyjából 15-20-nan igazi tulajdonosa van, ők működtetik az egész hálózatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×