eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon 2021. november 15-én. A kormány ettől a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követően vizsgálják felül.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Csütörtöktől már nem lehet osztalékért részvényt vásárolni a Molnál

Rekord profittal zárta a 2022-es évet a Mol, így toronymagasan a legnagyobb osztaléktömeget fizette ki a hazai cégek között. Ezzel együtt változás is történik a tőzsdei értékesítésben.

A hazai prémium kategóriás részvények közül utolsóként, július 19-én a Molnál is sor került az osztalékfizetésre - írja a Portfolio. A vállalat rekord mértékű profittal zárta a 2022-es évet, annak ellenére is, hogy az év végéig érvényben volt az üzemanyagárstop, illetve az extraprofitadó is sújtotta. Mindez annak köszönhető, hogy a cég még most is hozzájut a viszonylag olcsó orosz olajhoz, ezzel jobb helyzetbe kerülve a versenytársakhoz képest.

A Mol igazgatósága az osztalék megállapításánál figyelembe vette az erősen zárt tavalyi évet, a jövőbeli befektetési terveket, illetve az esetlegesen felmerülő változásokat, bizonytalanságokat is. A vállalat közgyűlése megszavazta a módosítást, mely szerint a tavalyi részvényenkénti 100 forinthoz képest az alap osztalék idén 150 forintra emelkedjen, továbbá ezen felül 200 forint rendkívüli osztalékot fizessen, így az egy részvényre eső összesített osztalék 354,3 forintot jelentett.

Ebből következően a teljes osztaléktömeg rekord magas, 279,8 milliárd forint lett, toronymagasan a legtöbb a magyar cégek között.

Emellett a jelenlegi árfolyamon kalkulálva az osztalékhozam is 11,2 százalék, ami kifejezetten magas, főleg hazai viszonylatban.

Viszont a mai az utolsó nap, amikor a 2022-es évért járó osztalékból részvényt lehet vásárolni, csütörtöktől kezdve már osztalékszelvény nélkül forognak a tőzsdén az olajcég papírjai.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×