eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hungarian coat of arms in the new 10000 forint banknote
Nyitókép: dobok/Getty Images

Fontos szint alá erősödött délután a forint

A befektetők elsősorban a nemzetközi hírekre figyelnek ismét, miután az MNB kedden nem okozott meglepetést.

Kora délután fél százalékos erősödésben volt a forint az euróval szemben, a jegyzés felülről átvitte a 380-at. Mai eddigi csúcspontján 379 alatt is volt a forint, vagyis egyelőre jó napja van a magyar devizának. A dollár gyengült, 1,086-nál járt a jegyzés az euróval szemben fél kettőkor – írja a Portfolio.

Mint olvasható, kedden a nap második felében kapcsolt rá igazán a forint miután az MNB továbbra is az óvatosságot hangsúlyozta és semmilyen komolyabb utalást nem tett a közelgő kamatcsökkentésre. A jegybank változatlanul a szigorú monetáris kondíciók mellett tett hitet, szerintük ugyanis csak így sikerülhet letörni az inflációt.

A kamatdöntés után várhatóan ismét a nemzetközi hírek kerülnek a fókuszba, elsősorban az európai bankszektorral kapcsolatos hírekre figyelhetnek kiemelten a befektetők – teszi hozzá a gazdasági portál.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×