eur:
384.11
usd:
353.18
bux:
69215.23
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Watches - pocket or wrist, Personal Accessory, Clock, Design Watches, jewels,
Nyitókép: AlexGreen42/Getty Images

Boston Consulting Group: a használt óra jobb befektetés, mint a részvény

Különösen a fiatalabb vásárlók körében ugrott meg a kereslet az értékes használt órák iránt, alternatív befektetésként tekintenek rá az infláció elleni védekezésben.

Egyre többen hajlandóak magas felárat fizetni a vezető márkák, például a Rolex, a Patek Philippe és az Audemars Piguet által gyártott használt modellekért, és arra számítanak, hogy ezeknek az óráknak az értéke tovább fog emelkedni - írja a portfolio.hu a Boston Consulting Group (BCG) vezetési tanácsadó cég megállapításait idézve.

A fent említett három márka csúcsmodelljei annyira keresettek, hogy az átlagáruk gyorsabban nő, mint az Egyesült Államok részvénypiaca.

Ezeknek a használt luxusóráknak az átlagára éves szinten 20 százalékkal emelkedett

2018 augusztusa és idén január között, a COVID-19 alatti hatalmas piaci visszaesések ellenére. Ezzel erősen felülmúlták az S&P 500 index éves 8 százalékos növekedési ütemét ugyanezen időszak alatt.

A BCG szerint a használt luxusórák piaca 2021-ben a világ 75 milliárd dolláros luxusóra-piacának közel 30 százalékát tette ki.

Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×