eur:
390.95
usd:
366.16
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Unsplash.com

A Revolut gondjairól szóló hírek kapcsán változtatást akar az MNB

A magyar ügyfelek védelmében szorgalmazzák, hogy a Revolut Bank itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel és kellő tőkeerővel, a magyar jegybank felügyelete alá tartozó intézményként végezze tevékenységét.

A Magyar Nemzeti Bank emlékeztetett, hogy a hazai ügyfeleknek elektronikus pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Revolut Bank prudenciális és fogyasztóvédelmi felügyeletét a bank székhelye szerinti, azaz a litván felügyeleti hatóság látja el.

Az MNB-t „fogadó országbeli” felügyeletként csak korlátozott jogosítványok illetik meg: az ügyfelek érdeksérelem esetén elsődlegesen a litván felügyeletnél kezdeményezhetnek lépést, továbbá a betétesek védelmét is a litván betétbiztosítási rendszer garantálja.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Revolut Ltd. könyvvizsgálója jelezte: fennáll a kockázat, hogy a brit társaság 2021. évi bevételi kimutatásában lényegi tévedések szerepelnek. Az auditor szerint a brit társaság bevételének háromnegyede – 477 millió fontnyi, részben kriptovaluta alapú tétel – eltérhet a valóságtól.

Az MNB felidézte: korábban a litván felügyelet arról tájékoztatta őket, hogy a bank fióktelepet (nem leányvállalatot) kíván létesíteni Magyarországon; erre azonban eddig nem kerül sor. A litván Revolut Bank UAB a brit Revolut Ltd. leányvállalata, jelenleg határon átnyúló intézményként, nem itthoni banki engedély birtokában tevékenykedik – hangsúlyozták.

Az MNB támogatja az egyszerűbb, olcsóbb pénzügyi szolgáltatásokat lehetővé tévő fintech innovációkat, de kizárólag akkor, ha azok szavatolják a pénzügyi stabilitást és az ügyfelek biztonságát – húzták alá a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×