eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Moszkva folyó hótól megtisztított rakpartja a háttérben a Kremllel 2022. november 15-én, miután az előző nap és az éjjel havazott az orosz fővárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Tényleg rogyadozik az orosz gazdaság

Csak a "GDP-mínusz" mértéke kérdés a moszkvai várakozások szerint - továbbra is.

Az orosz jegybank szakértők körében végzett legfrissebb felmérése szerint a februárban vártnál kisebb mértékben csökkenhet a gazdaság teljesítménye az idén.

A jegybank által március elején megkérdezett elemzők 1,1 százalékos idei GDP-csökkenéssel számolnak a februárban becsült 1,5 százalék eséssel szemben, miközben továbbra is 6 százalékos átlagos inflációt várnak.

A gazdaság idei gyengülésével kapcsolatos új becslés megközelítette a gazdaságfejlesztési minisztérium 0,8 százalékos csökkenésre vonatkozó előrejelzését, de még mindig kívül van a jegybank által várt plusz/mínusz 1 százaléktól. A szakértők véleményének az átlagában szereplő inflációs várakozás beleesik a jegybank 5-7 százalékos előrejelzésébe.

Az orosz GDP tavaly 2,4 százalékkal csökkent, az infláció éves átlaga 11,9 százalék volt.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×