eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Electric car lithium battery pack and power connections.
Nyitókép: Prapass Pulsub/Getty Images

Fordulat: 500 milliárdos beruházásról beszéltek, most úgy tűnik, nem lesz belőle semmi

Bár Kistelek polgármestere tárgyalt egy esetleges akkumulátorgyárról a városkában, úgy tűnik, hogy egyelőre nem lesz belőle semmi.

A város polgármestere az ATV Híradójának elismerte, hogy volt szó egy akkumulátorgyár városba érkezéséről. Ennek előzménye, hogy a város közgyűlése januárban valóban döntött egy 12 hektáros terület eladásáról, 1500 Ft-os négyzetméteráron, ide települhetett volna a gyár. Erről az Infostart is írt.

A polgármester azt elárulta a képviselőknek, hogy korábban egy miskolci vállalkozással, az Európa-Center-Miskolc Kft.-vel tárgyalt a területről, azt pedig nem titkoltak, hogy ez a cég egy „kínai-koreai befektetőnek” keres megfelelő helyet. A befektetőnek pedig olyan terület kell, ahol ki lehet elégíteni egy majdani gyár meglehetősen magas víz- és energiaigényét.

A képviselők január végén azt a tájékoztatást kapták még, hogy "a cég jelen tudás szerint egy 500 milliárd forintos beruházást akar idehozni.”

Hétfőn azonban már azt mondta a polgármester:

Kisteleken nem épül akkumulátorgyár, mert nem elég hozzá a jelenlegi elektromos kapacitás.

"Az MVM azt nyilatkozta, hogy 5 éven belül ki tud építeni egy alállomást, ami erre alkalmas, amire a beruházó cég azt mondta, hogy nekik legkésőbb 2,5 fél év, nekik túl hosszú idő, ennyit nem tudnak várni" – fogalmazott Nagy Sándor polgármester.

A területet tehát az Európa-Center-Miskolc Kft. vásárolta meg. A tévések keresték őket is, hogy megkérdezzék, milyen beruházót akarnak Kistelekre hozni, de közösségi oldaluk nem üzemel és megadott egyik telefonszám sem volt kapcsolható.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×