eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
50 EUR euro bank note standing on top of a pile of hungarian 20000 forint HUF Ft bank notes background. Currency devaluation illustration
Nyitókép: Getty Images/ Daniel Kadar

Erős hetet tudhat maga mögött a forint

Erősödött a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon és nagy nyereséggel fejezi be a hetet is.

Az eurót péntek este hat órakor 399,79 forinton jegyezték a kora reggeli 400,58 forint után, ami 0,2 százalékos napi erősödés.

Az eurót 400 forint alatt legutóbb november elején jegyezték és az azóta eltelt idő alatt 420 forintnál is járt a jegyzés. A héten a forint 1,4 százalékkal erősödött, a decemberi kezdésnél pedig 2,2 százalékkal áll erősebben. Idei leggyengébb árfolyamához képest, ami októberben volt, a forint 7,9 százalékkal áll erősebben, az év eleji kezdésnél viszont 8,3 százalékkal gyengébben.

A dollárral és a svájci frankkal szemben a forint 0,3 és 0,5 százalékos erősödést ért el pénteken. A dollár jegyzése 376,50 forintra csökkent estére a kora reggeli 377,69 forintról, a svájci franké pedig 403,20 forintra 405,35 forintról.

A dollár hét eleji jegyzéséhez képest a forint 1,7 százalékkal erősödött, a december elejihez képest pedig 4,2 százalékkal. A dollár pénteken elért legalacsonyabb jegyzésére legutóbb június végén volt példa, közben viszont 450 forintnál is járt, ami a forint idei leggyengébb jegyzése. Ahhoz képest a forint 16 százalékkal erősödött, de nagyjából ennyivel áll gyengébben az év eleji jegyzésnél is.

A svájci frankkal szemben a forint a hét eleje óta 1,7 százalékkal erősödött, a hónap eleje óta pedig 2,9 százalékkal. A svájci frankot a péntek esti szinten november elején jegyezték utoljára, azóta 426 forintnál is járt a jegyzés, amihez képest négy százalékkal erősödött. A frankkal szemben a forint idei leggyengébb jegyzéséhez képest 10 százalékkal áll erősebben és 13 százalékkal gyengébben az év elejinél.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×