eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
banknote: 20 euro 50 euro 100 euro thrown on the ground
Nyitókép: Matteo Cottardo/Getty Images

Lélektani határt lépett át a forint, aztán megtartotta magát

400 alá ment az euró–forint-árfolyam.

Tovább izmosodott hétfő reggel a forint a pénteki nagy erősödés után, és átvitte a 400-as jegyzést az euróval szemben – írta a Portfolio.

Kora délelőtt aztán 399,8-ig ment az euró–forint-árfolyam. A 400 alatti jegyzésre utoljára szeptember 20-án volt példa, és az erősödést vélhetően a nemzetközi folyamatok váltották ki: a dollár erőteljes gyengülése mellett a 18 százalékos irányadó magyar kamat (ez most az egynapos betéti kamat) már vonzóvá teszi a forintot.

Délelőtt 10 óra magasságában meg is volt a paritás az euró/dollár jegyzésében, miután a tengerentúli fizetőeszköz jelentősen gyengült. A forint eközben továbbra is 400 környékén ingadozott.

Frissítés, 11.45: A fentieket követően késő délelőtt a 402-t is megközelítette a forint. 0,4 százalékos erősödésben volt az euróval szemben. Az euró pedig közben visszabukott paritás alá, 0,999 volt az EUR/USD-jegyzés délben.

Frissítés, 14.45: A kora délutáni órákban nem volt nagyobb mozgás, a forint árfolyama 401 környékén stabilizálódott. Péntekhez képest ezzel még mindig 0,4 százalékos erősödésben volt fél 3-kor.

Először 2009 februárjában ért többet egy euró 300 forintnál. A 400 forintos határt két héttel az orosz–ukrán háború kitörése után, 2022. március 7-én törte át először az euró.

Frissítés, 18:00: 400 és fél forintot ér egy euro, azaz a magyar fizetőeszköz egész jól tartotta magát a nap folyamán.

Legutóbb szeptember 19-én nézett be pillanatokra az forint–euró-árfolyam a 400-as szint alá.

A Portfolio azt írja, a héten több fontos adatközlésre is sor kerül, amelyek befolyásolják a forint jegyzését – a magyar inflációs adat mellett a legfontosabb az amerikai inflációs közlés lesz, ami a nemzetközi várakozásokon keresztül a magyar piacra is hatást gyakorolhat.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×