eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Skoge zenekar koncertet ad egy tízemeletes társasház tetején Pécsen 2020. május 1-jén.  A koncerttel a koronavírus-járvány alatt is az embertársaikért dolgozó hétköznapi hősöknek fejezik ki hálájukat.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Rendkívül drága most közös költséggel tartozni

A társasházak jellemzően az alapkamat mértékével emelik a közös költség tartozásokat, ami 2000-ben volt utoljára annyira magas, mint most.

A Társasházi Háztartás portál azt írja, a jegybanki alapkamat mértéke 13 százalékra emelkedett, amivel 22 éves rekord dőlt meg. Társasházi szempontból azért érdekes elgondolkodni a közös költség tartozásokon, mert azt jellemzően az alapkamat mértékével terhelik meg a lakóközösségek.

A csúcskamat következménye, hogy jelenleg drágább mulatság a közös költséggel tartozni, mint például egy minősített fogyasztóbarát személyi hitelt felvenni – hangsúlyozza a szaklap.

Példaként a Cofidist hozzák, ahol a THM mértéke nagyban változik a felvett hitelösszeg és a futamidő függvényében, de három millió forintot hatvan hónapra 11,9 százalékos THM-mel lehet igényelni, ami még mindig alatta van a jegybanki alapkamat 13 százalékának.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×