eur:
393.36
usd:
368.1
bux:
66117.02
2024. április 24. szerda György
Érdeklődők a Magyar Telekom T-Pont üzletében, a budapesti Mammut bevásárlóközpontban.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Ennyi osztalékot fizet a Magyar Telekom

Az osztalék kifizetésének kezdő napja május 10.

A Magyar Telekom egy részvénye után járó 2021. évi osztalék bruttó összege 15,05 forint - közölte a Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Telekom április 12-én megtartott éves rendes közgyűlése döntött arról, hogy a társaság összesen 15 milliárd forint osztalékot fizet a 2021. évi eredménye után.

A mostani közlés szerint a társaság a jelenleg tulajdonában lévő 45 777 539 darab saját részvényre jutó osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között, így egy darab törzsrészvényre 15,05 forint jut. Az osztalék kifizetésének kezdő napja 2022. május 10.

A Telekom tavaly részvényenként 15 forint osztalékot fizetett a 2020. évi eredmény után.

Osztalékra az jogosult, aki a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján - április 29-én - Magyar Telekom részvény tulajdonosa és kérte a társaság részvénykönyvébe ennek bejegyzését.

A 2021. évi osztalékra jogosító Telekom-részvényt utoljára 2022. április 27-én lehet vásárolni a BÉT-en.

A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír a hétfői tőzsdenapot 0,64 százalékos erősödéssel, 391,50 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 439 forint, a legalacsonyabb 381 forint volt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Ezért borult meg tartósan a magyar költségvetés

Ezért borult meg tartósan a magyar költségvetés

A hazai költségvetési egyensúly megbomlásában szerepet játszik a gazdaság általános adóterhelésének utóbbi években történt csökkenése, amit nem követett a kiadások korrekciója - írja az Európai Bizottság egy elemzésében. Az anyag arra is felhívja a figyelmet, hogy az adócsökkentés egy része tulajdonképpen abból fakad, hogy az erősen adóztatott lakossági fogyasztás részaránya visszaszorult a GDP-ben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×