eur:
393.67
usd:
368.81
bux:
65816.67
2024. április 23. kedd Béla
Munkások a bejárat fedőkövét mozdítják el a Székesfehérvári Osszárium (csontkamra) felnyitásához 2021. február 22-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak az osszáriumban őrzött királyi maradványok vizsgálatának megkezdése alkalmából, és felszínre hozták az első, csontokat tartalmazó fémládákat.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Ezért láthatnak sokan fantáziát a munkaerő-kölcsönzés világában

Mind a vállalatok, mind a munkavállalók körében egyre elfogadottabbá válik a munkaerő-kölcsönzés, a rugalmassághoz való alkalmazkodás pedig szükségessé is teszi. Hogy miért arról, Csizmadia Gábor, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége elnöke beszélt az InfoRádióban.

Egyre többen döntenek a munkaerő-kölcsönzés mellett. Munkaadói oldalon több más mellett a rugalmasság és a kevés adminisztráció szól e foglalkoztatási forma mellett, a munkavállalók számára pedig a gyors elhelyezkedés jelenti a legfőbb vonzerőt - derül ki a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége több piacvezető cég körében végzett felméréséből.

Csizmadia Gábor, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége elnöke az InfoRádiónak azt mondta, erősen hullámzó a piac, de...

"Vannak

kisebb cégek, amelyek nincsenek megfelelő HR-osztállyal felkészülve arra, hogy ezeket a rugalmas változásokat lekezeljék,

akár adminisztratív, akár toborzási oldalról, illetve egy-egy multinacionális cég esetében is lehetnek olyan létszámmozgások, ad hoc igények, amelyek azért mindenképp szükségessé teszik külső szolgáltatások bevonását" - magyarázta.

A segítség melletti két fő érv tehát:

  1. a rugalmasság
  2. idő- és energiamegtakarítás a kiválasztásban, toborzásban, interjúztatásban a folyamat elején.

Ezzel egy cég a saját belső fluktuációját is csökkentheti Csizmadia Gábor szerint, hiszen épp a munkaerő-kölcsönzést érintő időszak (1-6 hónap) az a táv, amikor a legtöbb felmondás is történik egy-egy munkavállalónál, rendes alkalmazás esetén.

Munkaerő-kölcsönzés esetében mind a bért, mind a foglalkoztatás költségeit a "kölcsönadó" állja, ennek fedezetéről azonban szolgáltatási szerződést kell kötni a bérbevevővel.

Arról, hogy mennyire gyakori a kölcsönzés véglegessé válása, Csizmadia Gábor azt mondta, változó.

"Vannak cégek, amelyek annyira kitettek a piaci mozgásoknak, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy saját státuszúvá váljon a munkaerő, épp azért, mert rugalmasságra van szükség."

Kölcsönzés majdnem minden szolgáltatási területen megjelenik, az ipari termelés mint ágazat nagyon jellemző.

"75 százalékban betanított munkát, 20 százalékban szakmunkát végző

az, aki válaszolt a szervezet kérdőívére" - mutatott rá Csizmadia Gábor, aki szerint sokkal nagyobb paletta és változatosság vár azokra, akik kölcsönzött munkaerőként kívánnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×