eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/4iG

A 4iG lett az Antenna Hungária többségi tulajdonosa

A 4iG Nyrt. 402 milliárd forintos tőkeemeléssel 71,6 százalékos tulajdonrészt szerez az Antenna Hungária Zrt.-ben A tranzakció végrehajtásának zárásáról írt alá megállapodást az állami távközlési vállalat tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. - közölte a társaság.

A 4iG első lépésben apportálja a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-ben és annak leányvállalataiban, az Invitech ICT Kft.-ben, továbbá a Telenor Montenegróban lévő 100 százalékos részesedéseit az Antenna Hungáriába. A tranzakció eredményeként a vállalatcsoportban a 4iG Nyrt. 71,6 százalékos többségi irányító tulajdont szerez, a magyar állam részesedése pedig 28,4 százalék lesz.

Az apportálási és részvényjegyzési szerződés lehetőséget biztosít a 4iG számára, hogy a távközlési holding profiljának megfelelő társaságok további apportjával maximum 80 százalékra növelje tulajdonát az Antenna Hungária Zrt.-ben.

A tavaly augusztusban bejelentett tranzakció lezárásáról Mager Andreával, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterrel Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója állapodott meg.

Mager Andrea a közlemény szerint a tranzakcióról úgy nyilatkozott: az állami és a magántőke egyesítéséből stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató jön létre, amely versenyképes piaci szolgáltatások mellett, kellő súllyal képviseli a nemzeti érdekeket az iparágon belül.

A 4iG vezetője a közlemény szerint úgy véli, hogy régiós szinten is meghatározó távközlési vállalat jöhet létre. Méretének, infrastruktúrájának és széles körű üzleti, valamint lakossági szolgáltatásainak köszönhetően sikeresen versenyezhet a multinacionális nagyvállalatokkal - fogalmazott.

A közleményben ismertették, hogy a nemzeti telekommunikációs cégcsoport a magyarországi távközlési és médiaszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője lesz, amely a kelet-közép-európai régióban is meghatározó infrastruktúrával és szolgáltatási portfólióval rendelkezik mind az üzleti, mind a lakossági szolgáltatói szegmensekben.

A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei kedden 773 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 588 és 1134 forint között változott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×