eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Zamárdi honlapja/SKICC‐ART Építésziroda Kft. (Látványterv 2021. június)

Hatalmas tiltakozás a Balatonnál: döntöttek az építkezés engedélyezéséről

Mégsem épül parti lakópark Zamárdiban, nemet mondott a képviselő-testület a 25 méteres házakra.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen úgy döntöttek Zamárdi vezetői, hogy nem támogatják a Nyugati Városkapu elnevezésű projektet, amelyet a Szent István utca Tihanyi félszigettel szemközti részén valósítottak volna meg.

A beruházás ellen tiltakozók a térség országgyűlési képviselőjétől is támogatást kértek, Witzmann Mihály pedig egyetértett velük. Az építésügyért felelős Miniszterelnökség is azt nyilatkozta, hogy a megjelent látványtervek alapján nem támogatja a beruházást.

Két hétig véleményezhette a lakosság a terveket, amelyeket múlt héten gyűjtöttek össze és ezt követően értékeltek.

Volt köztük sok hasznos, amelyeket a településrendezési tervben figyelembe fogunk venni – mondta a SONLINE kérdésére Csákovics Gyula polgármester. A testület visszavonta a projektet támogató határozatot és a terület kiemelt státuszát is módosította. Marad az ingatlan különleges övezet, amely azt már nem teszi lehetővé, hogy 25 méter magas lakóházakat építsenek az egykori kemping helyére.

A városvezető hozzátette: sem most, sem a jövőben nem támogat a testület olyan beruházást, amellyel a lakosság nem ért egyet. A beruházót új fejlesztési tervek megalkotására kötelezte a testület.

Csákovics Gyula kiemelte: az elmúlt években minden alkalommal nyilvános ülésen tárgyalták a beruházást, a róla készült prezentációt meg lehetett tekinteni, a testületi üléseket a helyi tv vágatlan sugározta. Ha valaki érdeklődött, az összes határozatot elolvashatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×