INFORÁDIÓ
2021. november 30. kedd
Andor, András

zamárdi

ingatlan

beruházás

miniszterelnökség

Gulyás Gergely stoptáblát mutatott a Zamárdiba tervezett gigaberuházásnak

Gulyás Gergely stoptáblát mutatott a Zamárdiba tervezett gigaberuházásnak

Infostart

A Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult Witzmann Mihály országgyűlési képviselő a Zamárdiba tervezett ingatlanfejlesztéssel kapcsolatban.

Egyebek mellett azt írta, az építkezés miatt több aggódó zamárdi lakos is megkereste.

Az ügyről az Építészfórum is beszámolt, látványterveket is közölve a projektről a város honlapján elérhető tájékoztatás alapján. Az összeállítás szerint az érintett, közel 12 hektáros területen, a Szent István út mindkét oldalán nagy kiterjedésű kempingek, nyaralók találhatóak - ezek helyére épülne egy terv szerint egy intenzívebb beépítésű városi alközpont. Déli részére 72 szobás, négycsillagos konferencia- és wellness hotelt terveztek, emellett a fejlesztés összesen 756 db lakóegység és az ezekhez kapcsolódó üzletek, szolgáltatások kialakításával számol – medencékkel, éttermekkel, spotpályákkal, szökőkutakkal ellátott lakó- és pihenőövezetet álmodtak. "A Szent István utca mentén, de az utca vonalától visszahúzva, alacsonyabb, pince + földszint + 3 szint + tetőszintes lakóépületek, míg az úttól távol, magasabb, pince + földszint + 5 + 2 tetőszintes társasházak épülnek. A magasabb épületek előnye egyrészt, hogy a terület beépítettsége alacsonyabb tud maradni ahhoz képest, mintha több alacsony épületet helyeznénk el, másrészt a magasabban lévő lakásokból egyedülálló panoráma nyílik a Balaton nyugati medencéjére, valamint a Tihanyi-félszigetre" - írták egyebek mellett a projekt tervezői.

Gulyás Gergely egyetértett a hozzá forduló képviselővel abban, hogy a kisvárosba tervezett 19 társasház és a szálloda aránytalanul nagy beruházás, nem illeszkedik a település képébe, az építkezéssel elveszne Zamárdi Balaton-parti hangulata és a tihanyi védett tájkép is sérülne - közölte a Miniszterelnökség.

Az építésügyért felelős Miniszterelnökségen, illetve a Kormányhivatalban a beruházással kapcsolatosan semmilyen engedélyezési eljárás nincs folyamatban.

"A sajtóban megjelent látványtervek alapján a Miniszterelnökség nem támogatja a beruházást, kizárt, hogy ezek a tervek építési engedélyt kapjanak" - írták.

Nyitókép: Zamárdi honlapja/SKICC‐ART Építésziroda Kft. (Látványterv 2021. június)
A címlapról ajánljuk

Meghalt a Forma–1 ikonja

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Sir Frank Williams, a Williams csapat alapítója és névadója....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018