eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
financial stock market graph illustration ,concept of business investment and stock future trading.
Nyitókép: monsitj/Getty Images

Hasít a BÉT, újabb rekord született

Októberben újra csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX index, amely 54 198 ponton zárt, 2,5 százalékkal magasabb értéken az előző hónaphoz viszonyítva.

A részvénypiac összesített forgalma 470 milliárd forintot tett ki, a forgalom napi bontásban 22 milliárd forintnak felelt meg. A legmagasabb napi záróértéket - 55 254 pontot - október 22-én érte el a mutató, közölte a BÉT.

A részvénypiaci forgalom 76,7 százalékát az OTP adta; a társaság forgalma 360,7 milliárd forintot tett ki. Az OTP-t ezúttal is a Mol és a Richter követte, 11,2, illetve 7,9 százalékkal részesedve az összforgalomból.

A PannErgy a forgalmi rangsorban 5. helyen zárt, az energetikai társaság árfolyama több mint 20 százalékos pluszban zárta a hónapot - hívták fel a figyelmet.

Az áruszekció kiemelkedő hónapot zárt, összforgalma a piac újjáéledése óta először lépte át az 1 milliárd forintot,

ami 124 százalékos növekedést jelent szeptemberhez képest.

Tovább bővült a kibocsátók listája októberben: a NAP Nyrt. részvénybevezetésével egy újabb iparág, az alternatív energiaszektor is megjelent a BÉT középvállalati piacán, a BÉT Xtenden.

A befektetési szolgáltatók közül októberben az OTP bonyolította le a legnagyobb forgalmat összesen 550 milliárd forinttal. A második helyen a Wood végzett 104 milliárd forinttal, a harmadik helyen a Concorde zárt 99,5 milliárd forintos forgalommal - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×