eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (elöl, j) és Habsburg-Lotharingiai Károly főherceg, a világkiállítás fővédnöke (elöl, b) az Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Még nem érezhető a szállodafoglalásokon a vadászati kiállítás

Jobb az ősz a szektorban, mint amire számítottak, javult a budapesti szálláshelyek telítettsége, de a munkaerőhiány továbbra is nagy gondot okoz. Azért lobbiznak, hogy vendégmunkásokat foglalkoztathassanak.

Túlszárnyalja az eddigi várakozásokat az ősz – közölte a Portfolióval Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Sokkal jobbak lettek a szeptemberi szállodai foglaltságok, mint amire a nyári rekordforgalom után számítottak. Főleg a vidéki szállodák kezdik a régi formájukat hozni.

Van egy-két szállodalánc – írják –, ahol a szeptember jobban sikerült, mint a 2019-es hasonló időszak. A wellness szállodák hasítanak, leginkább a SZÉP-kártyás vendégek foglalnak bátran, de megérkeztek nagyobb számban a külföldi turisták is. A munkaerőhiány és az áremelkedés problémája azonban továbbra is fennmaradt.

Az elnök optimista, az erős szeptembernél is jobb októberre számat, és csökkent az aszimmetria: már nem csak vidéken pörögnek a hotelek, Budapesten is ötvenszázalékos az átlagos foglaltság. Budapestre főleg német, osztrák és cseh turisták érkeznek.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségétől azt a tájékoztatást kapta portál, hogy

a Vadászati- és Természeti Világkiállítás egyelőre még nem okozott keresletélénkítő hatást a piacon,

de a remények szerint a következő két hétben ez még változhat.

Baldauf Csaba elmondta a legnagyobb fejtörést továbbra is az erőteljes béremelkedési ütem, illetve a munkaerőhiány okozza. Azért lobbiznak, hogy külföldről pótolják a szűkös hazai munkaerőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×