eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Highway transportation with yellow lorry at sunset
Nyitókép: IvanSpasic/Getty Images

„Megkegyelmeznek” a kamionosoknak az augusztus 20-i hosszú hétvégére

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása egybefüggően 62 órán át lenne érvényben a nemzeti ünneppel háromnaposra hosszabbodó hétvégén.

A kamionstopot azonban

pénteken és szombaton éjjel is 8 órás időtartamban, este 22 órától reggel 6 óráig felfüggesztik

az áruellátás zavartalansága érdekében – jelentette be csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A korlátozásban érintett járművek az időszakos feloldásnak köszönhetően csak rövidebb ideig nem közlekedhetnek a hazai utakon – tették hozzá a közleményben.

A nemzeti ünnepre tekintettel a kamionstop főszabály szerint augusztus 20-án, pénteken 8 órától augusztus 22-én, vasárnap 22 óráig lenne érvényben. A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhessenek.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×