INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

utazás

oszkar

telekocsi

Védőmaszkot viselő férfi beteszi a bőröndjét az autójába a prágai Vaclav Havel repülőtéren 2020. március 13-án. Andrej Babis cseh miniszterelnök bejelentette, hogy a koronavírus terjedése miatt külföldi állampolgárok március 15-én éjféltől nem léphetnek be Csehországba, a cseh állampolgárok pedig nem utazhatnak külföldre. Kivételt ez alól csak azok az idegen állampolgárok képeznek, akiknek tartós lakhelyük van Csehországban, vagy 90 napnál hosszabb tartózkodásra feljogosító vízummal rendelkeznek.

Megtámadta a járvány a telekocsikat is - nagy a bevételcsökkenés

Infostart

A tavalyi évet feleakkora forgalommal zárta az Oszkár, mint az előzőt, emiatt nagy volt a cég bevételcsökkenése.

Még az lehet, hogy a járvány első hulláma utáni nyári időszakitól is elmarad az idei forgalom – tájékoztatta a VG-t az Oszkár telekocsirendszer társalapító-tulajdonosa, Prácser Attila.

Az Oszkar.com telekocsi Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy bár tavaly tavasszal, a karantén alatt a korábbi volumen 5 százalékára esett a forgalom, a nyitás után gyorsan visszakapaszkodott 60-70 százalékra.

A második, majd a harmadik hullám idején ugyan már nem nullázódott le a telekocsizás piaca, de most még a tavalyi szintet sem éri el, és a 2019-es forgalom 50-55 százalékánál tart.

A tavalyitól is elmaradó eredmények azt jelzik, hogy tartósan óvatossá váltak az utazók, illetve hogy a nemzetközi utasforgalom sem lendült be még igazán, és jó ideje hiányoznak az ingázók és a hazajáró diákok a piacról.

Látszik az is, hogy a vártnál tovább tartó home office és a digitális oktatás visszatérése miatt sokan tartósan máshol rendezkedtek be, mint ahol eddig éltek, és lemondtak az utazásról, vagy ritkábban indulnak útra.

Ez a sofőrként hirdető üzleti utazók körét is érintette, vagyis nemcsak a kereslet, hanem a kínálat is csökkent.

Az ősszel jelenléti oktatásra készülnek a felsőoktatási intézményekben, ami azzal a reménnyel is kecsegtet, hogy a telekocsizók száma ismét növekedni fog, de az elmúlt több mint egy év, illetve a három járványhullám tapasztalatai után már jóslatokba sem nagyon mer senki bocsátkozni – mondta Prácser Attila.

A tavalyi évet feleakkora forgalommal zárta a cég, mint az előzőt, emiatt nagy volt a bevételcsökkenése, de végül nem lett veszteséges, mert a kiadásait jelentős mértékben visszafogta, hogy nem volt miért és nem volt kinek hirdetni a telekocsizást.

A tavalyi 135 millió forintos bevétel 40 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, az adózás előtti eredmény pedig kis híján a felére apadt.

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018