eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Money recession investment Corona
Nyitókép: Marcus Millo/Getty Images

Az EIB-től vett fel hitelt Magyarország

146 millió euró, azaz mintegy ötvenmilliárd forintnyi forrás rendelkezésre bocsátásáról állapodott meg Magyarország és az Európai Beruházási Bank (EIB).

Magyarország így a piacinál kedvezőbb finanszírozással készülhet fel a járvány esetleges negyedik hullámával járó kiadásokra. Az összeg többek között egészségügyi berendezések, védőeszközök, mobilegységek, gyógyászati eszközök beszerzését biztosítja - közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

2020 júliusában az EIB Igazgatótanácsa már jóváhagyott egy egymilliárd euró összegű hitelkeretet a közép- és délkelet-európai régiónak a járványhoz kapcsolódó kiadások refinanszírozására: Magyarország ennek keretében akkor 162 millió euró forráshoz jutott.

A mostani EIB hitel Magyarországnak a piacinál kedvezőbb forrásbevonást jelent - írták a közleményben. A megállapodás hozzájárul a kedvezőbb finanszírozási szerkezethez, megtakarítást eredményez a költségvetés számára és egyben támogatja a szükséges egészségügyi védekezést.

A járvánnyal összefüggő közvetlen hazai támogatások és a védekezési költségek eddig elérték a 1200 milliárd forintot, a kormány a jövőben is maradéktalanul és azonnal biztosítja a védekezéshez szükséges összegeket - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×