eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Nyitókép: Pixabay

Múlóban a járvány okozta boltos kábultság

A labdarúgó-Európa-bajnokság előtt a tévévásárlás ugrott meg, majd az első kánikulai napokkal együtt a sör- és üdítőitalok beszerzése ívelt föl. De butikba is többet járunk.

A Blokkk.com szerint a járványhelyzet miatti korlátozások idei és tavalyi menete kísértetiesen hasonlítanak egymásra. 2020-ben áprilisban és május első felében zártak a boltok, májusban már csak részben (a hónap első felében a fővárosban és Pest megyében). Idén előbb jött néhány héttel a boltzár (március 8-tól április 7-ig), tehát volt, de végeztével hosszabb lélegzetvételt engedett a nyári hónapokig.

Egy évvel korábban a nyári június, július hónapokra elérte a járvány előtti szintet a boltos világ. A 2020 áprilisi 10 százaléknál valamelyest nagyobb zuhanást követően májusban még kapaszkodott kifelé a gödörből egy 3 százalék körüli mínusszal, de júniusban már a rideg statisztikai mutatók a 100 százalékos szint fölé kúsztak. Júliusban is hasonló kép rajzolódott ki.

Idén áprilisában ugyan javított a boltos világ, de egy 3 százalék körüli mínusz azért volt még a járvány előtti 2019-hez képest. De innen azért sokkal könnyebb feljebb lépni – jegyzik meg. És jelek szerint

2021 nyarán ismét utolérheti magát, amihez jól jön a foci-Eb: a rajongók kicserélik a tévét, bespájzolnak inni- és nassolni valókból. Ráadásul olimpiai is lesz a nyáron.

Ugyancsak a boltosok malmára hajtja a vizet az iskolaszünet, hiszen többet étkezik otthon a gyerek. A nyaralók is inkább a hazai fürdőhelyeket rohanják meg, miután a határokon átívelő turizmus előreláthatóan nem most fog berobbanni.

A lap arra is kitér, hogy miután a hiteltörlesztési moratórium marad szeptember végéig, így ez a rés is megmarad nyáron a pénztárcákban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Megkezdődött az ukrán erők kiképzése az amerikai Abrams tankokon, ezzel együtt Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere pénteken kijelentette, hogy az Egyesült Államok Ukrajnával és más szövetségeseivel azon dolgozik, hogy konszenzust építsenek ki a háború befejezése érdekében. A külügyminiszter beszédében lekicsinyelte az orosz hadsereg képességeit. Ukrán rakétatámadás érte Melitopolt és Bergyanszkot, miközben a Wagner-csoport új feladatot kapott Bahmutban. Nagy-Britannia támogatja Ukrajna NATO-hoz való csatlakozását, bár a politikai realitás az, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz addig, amíg háborúban áll Oroszországgal. Az ukránok által támogatott orosz lázadó csoportok elmondása szerint továbbra is harcolnak az oroszországi Belgorod régióban, annak ellenére, hogy Moszkva csütörtökön azt állította, hogy visszaverte a támadást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×