eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Múlóban a járvány okozta boltos kábultság

A labdarúgó-Európa-bajnokság előtt a tévévásárlás ugrott meg, majd az első kánikulai napokkal együtt a sör- és üdítőitalok beszerzése ívelt föl. De butikba is többet járunk.

A Blokkk.com szerint a járványhelyzet miatti korlátozások idei és tavalyi menete kísértetiesen hasonlítanak egymásra. 2020-ben áprilisban és május első felében zártak a boltok, májusban már csak részben (a hónap első felében a fővárosban és Pest megyében). Idén előbb jött néhány héttel a boltzár (március 8-tól április 7-ig), tehát volt, de végeztével hosszabb lélegzetvételt engedett a nyári hónapokig.

Egy évvel korábban a nyári június, július hónapokra elérte a járvány előtti szintet a boltos világ. A 2020 áprilisi 10 százaléknál valamelyest nagyobb zuhanást követően májusban még kapaszkodott kifelé a gödörből egy 3 százalék körüli mínusszal, de júniusban már a rideg statisztikai mutatók a 100 százalékos szint fölé kúsztak. Júliusban is hasonló kép rajzolódott ki.

Idén áprilisában ugyan javított a boltos világ, de egy 3 százalék körüli mínusz azért volt még a járvány előtti 2019-hez képest. De innen azért sokkal könnyebb feljebb lépni – jegyzik meg. És jelek szerint

2021 nyarán ismét utolérheti magát, amihez jól jön a foci-Eb: a rajongók kicserélik a tévét, bespájzolnak inni- és nassolni valókból. Ráadásul olimpiai is lesz a nyáron.

Ugyancsak a boltosok malmára hajtja a vizet az iskolaszünet, hiszen többet étkezik otthon a gyerek. A nyaralók is inkább a hazai fürdőhelyeket rohanják meg, miután a határokon átívelő turizmus előreláthatóan nem most fog berobbanni.

A lap arra is kitér, hogy miután a hiteltörlesztési moratórium marad szeptember végéig, így ez a rés is megmarad nyáron a pénztárcákban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×