eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Ingatlanárak: egyes településeket már "bekebelezett" Budapest

Az alacsony négyzetméterárú agglomerációs települések vonzzák még mindig a lakás- és házvásárlókat. A szórás nagy – íme a legkedvezőbb árú régiók és azok, amelyek tulajdonképp már a főváros egyik kerületének számítanak ár szempontjából.

A legnépszerűbb agglomerációs településeken az átlagos négyzetméterár 556.000 forint, ami a budapesti lakás- vagy házárakhoz képest igen kedvezőnek mondható – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az InfoRádióban. Kifejtette:

  • kiemelendő Délegyháza, ahol 499.000 forintos négyzetméteráron lehet vásárolni.
  • Gyömrőt érdemes még megemlíteni, viszont az ingatlanárak itt már majdnem az 550.000 forintos szintet közelítik.
  • Nagytarcsa említésre méltó még a Pest megyei népszerű agglomerációs övezetek közül, ugyanis itt 560.000 forintos áron kínálják az eladó ingatlanok egy négyzetméterét.

Dunakeszire ár szempontjából szinte már Budapest egyik kerületeként tekinthetnek a lakásvásárlók (a négyzetméterárak itt 700-800 ezer forint között vannak. Van még jó néhány ilyen település Budapest vonzáskörzetében: ezek közé tartozik például Budakalász vagy éppen Üröm a budai oldalon, de Solymár, Telki vagy éppen Budakeszi is. Az árakat az is jelentősen befolyásolja, hogy mennyire megközelíthető az adott település - jegyezte meg a szakember.

Ha az agglomerációs települések ingatlanárait vesszük alapul, akkor itt közel sem a csillagos ég a határ, hiszen a budapesti ingatlanárak alapvetően meghatározzák azt, hogy egy agglomerációs településen eladó lakásért mennyit kérhetnek a tulajdonosok.

A Budapestet közvetlenül határoló településeken az átlagos négyzetméterárak megfelelnek azon kerület átlagos négyzetméterárainak, ahol csatlakozik a fővároshoz ez a település.

Egyre inkább felértékelődtek a nagyobb alapterületű otthonok és azok, amelyek rendelkeznek egy saját kerttel, erkéllyel vagy terasszal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×