eur:
370.07
usd:
344.83
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Bevásárlókocsik a győri Tesco hipermarket áruház előtt 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Itthon már nem a Tesco a legnagyobb forgalmú üzletlánc

A rangsor korábbi állandó első helyezettjét ezúttal két másik bolthálózat is megelőzte.

A napi fogyasztási cikkeket árusító (FMCG-) üzletek rangsorát éveken át a Tesco vezette, de a Trade magazin évenként megjelenő listájában ezúttal nagy változás történt: a Lidl a 2020-as listán feljött az első helyre, az egy évvel korábbi 685-ről 823 milliárd forintra növelte az összes bruttó forgalmát.

A Tescót a Spar is megelőzte, a második helyet 738,9 milliárd forint forgalommal érte el. Míg a Lidl-ben 138, a Sparban pedig 59 milliárd forinttal nőtt a forgalom, a Tescóban csak 1,5 milliárddal, 737,5 milliárd forintra.

A listán a negyedik a Coop, 654 milliárd forintos forgalommal – ennek a láncnak van a legtöbb üzlete, összesen 4063. A második legtöbb üzlettel rendelkező cég, a CBA (amelynek 1987 boltja volt 2020-ban) egy hellyel hátrébb áll a bevételi listán, 542 milliárd forinttal. Utánuk következik a Reál (428 milliárd), az Auchan (422 milliárd), a Penny Market (372 milliárd), az Aldi (357 milliárd), a DM (122 milliárd), és még a lista 11. helyén álló Rossmann (105,5) is a 100 milliárdos határ fölé került.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×