eur:
390.45
usd:
359.82
bux:
0
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Filep Józsefné Ildikó buszvezető a BKV Dél-Pesti Autóbuszgarázsában 2016. február 29-én. 1911-ben ünnepelték meg először a nemzetközi nőnapot, amelynek időpontja 1913 óta március 8. A nők jogai és a nemzetközi béke napját 1977-ben tette hivatalos ünneppé az ENSZ-közgyűlés.
Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Formaruhára sem futja a BKV-nál

Csak erre a célra 150 millió forint hiányzik éves szinten, Gulyás Attila szakszervezeti vezető szerint pedig az egész vállalatot tekintve éves szinten több tízmilliárd.

Intenzíven folynak a tárgyalások, van esély arra, hogy lesz megállapodás a BKV-nál a béremelésről - mondta az InfoRádiónak a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

Gulyás Attila arról is beszélt, hogy nem csak a magasabb fizetésekre, de formaruhára sem futja a fővárosi társaságnál, így az egyik szakszervezet már nyugdíjas BKV-soktól gyűjt egyenruhát a dolgozóknak.

"Az idén olyan kis pénzügyi keretet biztosított formaruhára a BKV, hogy

csak egy nadrágra vagy egy ingre valót tud a dolgozó összegyűjteni, merthogy pontrendszer van,

minden egyes ruhadarabnak van pontértéke; de szakszervezetekkel meg sem tudott erről egyezni a BKV" - ecsetelte Gulyás Attila, hozzátéve, formaruhaügyben egyoldalú döntést hozott a vállalat azzal, hogy ha év közben lesz forrás, lesz ruha is, addig is az utasok azt fogják látni, hogy a közlekedési dolgozók civil ruhában járnak-kelnek munkavégzésük során.

A formaruha hiánya Gulyás Attila szerint egyáltalán nem csak a látvány miatt probléma, hiszen előállhat olyan forgalmi helyzet, amikor a formaruha bizony segíthet.

150 millió forint az, ami erre a célra éves szinten hiányzik.

Rávilágított arra is, hogy a formaruha mellett az alkatrészre való források is igen szűkösek a közlekedési vállalatnál.

"A BKV összköltségvetéséből több tízmilliárd forint hiányzik.

Ahhoz, hogy egy normális karbantartás legyen, a régi eszközöket fel lehessen újítani, egy húszmilliárd forintos nagyságrendű összeg hiányzik

– egy elfogadható mértékhez képest" – ecsetelte Gulyás Attila.

A bértárgyalásra visszatérve elárulta, fővárosi szinten a cégek szakszervezetei bérszövetséget alkottak, ez a szövetség az összes vállalat nevében tárgyal a fővárosnál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×