INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

koronavírus

pánikvásárlás

oksz

bubenkó csaba

vámos györgy

Üres polcok egy genfi ABC-áruházban 2020. március 14-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt az emberek az alapvetőnek tekintett cikkek felvásárlásába kezdtek Svájcban.

Roham a boltokban, újra kitör a pánikvásárlás

Infostart

Már csütörtök este zsúfoltak voltak az üzletek a bejelentett korlátozások hírére, de a kereskedők nyugtatnak, tele vannak a raktárak.

Tömött parkolók, zsúfolt üzletek jelezték csütörtök este a kötelező 19 órás zárás előtt, hogy a lakosság megkezdte a felkészülést a jövő héttől érvényes korlátozásokra. A péntek reggeli nyitás után is a legtöbb boltban jóval többen voltak a megszokottnál, megkezdődött a spájzok feltöltése.

A jelenség nem ismeretlen, egy évvel ezelőtt, a koronavírus-járvány első hulláma idején is beindult a pánikvásárlás, sok terméket – például vécépapírt, takarítószereket, tartós élelmiszereket, élesztőt – hosszabb ideig nem is lehetett kapni. Azóta hozzászoktak az emberek a járvány okozta kellemetlenségekhez, így vélhetően ezúttal nem okoz majd akkora sokkot a boltok jó részének bezárása.

Nincs veszélyben a napi fogyasztási cikkek, drogériatermékek, friss élelmiszerek, alapanyagok üzleteinek üzemelése, teljes gőzzel zajlik az áruértékesítés, a biztonságos kiszolgálás a továbbiakban is garantált lesz minden áruterületen – közölte a Magyar Nemzettel Bubenkó Csaba. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke megerősítette: biztonságos a magyar áruellátottság rendszere, a raktárak tömve vannak árucikkel, és a korábbi tapasztalatok alapján felkészültebbek a láncok a megváltozó igények kiszolgálására is.

"Ne vásároljunk dömpingszerűen, mert az elmúlt egy év bebizonyította:

senki nem marad enni- és innivaló, gyógyszerek, fertőtlenítők, alaptermékek nélkül"

– hangsúlyozta Bubenkó Csaba.

Tele lesznek az üzletek polcai, így nincs ok az aggodalomra, a felhalmozásra pedig végképp semmi szükség – jelentette ki a Borsnak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György, és hangsúlyozta: az élelmiszerboltok nyitvatartása mellett a tranzit- és teherforgalmat sem korlátozzák, ezért zavartalan lesz az ellátás. Ő nem számít pánikszerűen megnövekvő vásárlói létszámra az üzletekben, mert a lakosság már hozzászokott a kialakult helyzethez.

A bevásárlóközpontok is csak a hétvégén lehetnek nyitva, ennek ellenére a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége nem számít nagy rohamra – közölte Balatoni Judit főtitkár.

Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018