eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Járművek haladnak az M3-as autópálya kisbagi pihenőhelyének közelében 2015. február 26-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Veszi a magyar az e-matricát, mint a cukrot

A tavaly decemberi három hetes elővásárlási időszakban 2021-re csaknem 60 ezer darab éves országos e-matricát vettek meg az autópálya-használók, 4 ezerrel többet, mint egy évvel korábban a teljes hónapban - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.). Az idei megyei pályamatricákból több mint 82 ezer fogyott.

Az online értékesítés aránya 33 százalékról 40 százalékra nőtt, vélhetően a járvány miatt - írták közleményükben.

A díjkategóriák alapján kishaszongépjárművekre 17 százalékkal, utánfutókra 9 százalékkal több éves matricát adtak el, mint egy évvel előtte. Személygépjárműveknél 3 százalékos a visszaesés, míg a buszok esetében a korábbi éves jogosultságnak csupán a 30 százalékát váltották meg az üzemeltetők.

Megyei matricákból a legtöbbet, csaknem 47 ezret Pest megyére váltották meg. A második Fejér megye 7,5 ezer darabbal, a harmadik Győr-Moson-Sopron megye 5,8 ezerrel.

A NÚSZ Zrt. az értékesítési adatokból arra következtet, hogy az autópályahasználók egyre tudatosabban tervezik meg a közlekedésüket.

A 2020-as jogosultságok 2021. január 31-én éjfélig érvényesek, a 2021-esek ehhez hasonlóan 2022. január 31-ig. A NÚSZ Zrt. internetes felületén kényelmi díj nélkül lehet megvásárolni az autópálya-matricákat - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×